WA Verzekering auto

Als u een auto aanschaft in Nederland, bent u verplicht deze te verzekeren. Deze regel is er zodat u de schade aan anderen die u veroorzaakt altijd kunt vergoeden. Iedereen moet minimaal een WA verzekering auto afsluiten.

Wat is een WA autoverzekering?

Een autoverzekering WA dekt de schade die u veroorzaakt aan derden. Als u zelf schade oploopt om wat voor reden dan ook wordt dit niet vergoedt. Als u bij een ongeluk schade oploopt die wordt veroorzaakt door iemand anders, kunt u wel proberen de schade op de WA autoverzekering van de ander te verhalen.

Omdat een autoverzekering WA niet zoveel schade dekt, is de premie ook erg laag. Het is de goedkoopste autoverzekering die u af kunt sluiten.

Premie autoverzekering WADe hoogte van de premie van een WA autoverzekering kan per persoon erg verschillen. Deze premie hangt namelijk af van de leeftijd van de persoon, het aantal jaren dat hij rijdt en de auto die hij wil verzekeren. Ook hangt de hoogte van de premie af van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Des te meer schadevrije jaren, des te hoger de no claim korting.

WA verzekering auto afsluiten

U wilt natuurlijk het liefst de goedkoopste WA verzekering auto. U kunt een goedkope WA verzekering auto het beste vinden via een vergelijkingssite. Op zo’n website voert u eenmalig uw gegevens en wensen in en deze website zal voor u een WA verzekering auto vergelijken. Zo vindt u gemakkelijk de goedkoopste WA verzekering auto.

Nadat u de keuze heeft gemaakt, kunt u de exacte kosten van de WA verzekering auto berekenen op de website van de aanbieder. De autoverzekering welke het voordeligste uit de berekening komt, kunt u meteen afsluiten.

Op Autoverzekeringstart.nl vind je allerhande informatie over autoverzekering vergelijken.